Category: Masquerade Tour | 2010-09-12 | 20:57:42

Erics avslutnings show

Eric Saade
©Mirja Bokholm, Poplight

Eric Saade

Eric showar inför fansen. Bild: Christina Liljenberg, Poplight


Perfekt popkänsla

Under andra delar av showen bär dansarna runt på Eric, medan pyroteknik smäller av i scenens framkant. Och sedan kommer det – vattnet. Sist av allt i showen ställer sig Eric mitt på scenen och översköljs av en dusch, precis som i Melodifestivalen. Känslan för popkultur är perfekt, och även här var påhittet Erics eget från början.

Med de fyra dansarna innehåller Masquerade Tour också mycket rörelse, och även i dansen skiljer sig Eric Saade från mängden. Tillsammans med sina koreografer har han hittat fram till början på något stort, med en tung, bred och cool dansstil. Men trots att Eric är ett energiknippe finns det faktiskt utrymme för ännu mer dans i showen. Det är bara att hoppas att han fortsätter att utveckla sig på området.

Eric Saade


Vill vidare

Den ambitiösa ansatsen har redan gett Eric Saade en stor publik. På lördagen utgjorde den attraktion i sig på Gröna Lund. De ljusa skriken med inslag av hysteri skar genom kvällsluften, och med en tillsyn bekräftades ljudintrycket. I de täta leden framför scenen stod 95 procent tjejer i åldrarna mellan 10 och 17 år. Resterande 5 procent utgjordes av enstaka föräldrar.

Eric är en så pass ny artist att han håller på att forma sig en publik, och det är slående hur enhetlig den har blivit. Kanske beror det på att det är de yngre som har lättast att snabbt ta till sig en ny idol.

Erics kunnande förtjänar bredare uppmärksamhet, och det kommer helt säkert med tiden. Det finns tecken i hans artisteri som tyder på att han inte nöjer sig med att bara vara den sockersöte tonåringen från ett pojkband. Hans senaste video slutar med att han blir avrättad, och de ekivoka höftrörelserna och greppen i skrevet under uppträdandet på Gröna Lund var inte fullt anpassade för den genomsnittliga åskådaren.

Eric Saade


Liveartist

Tonvikten på show i hans artisteri gör att Eric Saade till stor del framstår som en liveartist. Röst- och trovärdighetsmässigt kan han fortfarande utvecklas, och bland poplåtarna på hans album finns visserligen många starka melodier, men produktionerna är ofta tunna och föga nyskapande. Men smurfhitspubliken på Gröna Lund kanske inte håller med om det.

Ett undantag på albumet är nya singeln "Masquerade", som med sin pop-dramatik pekar ut en spännande väg för Eric Saade att fortsätta på.


Postat av: Tessan

vet du vad Eric Saade gillar hos en tjej ??

2010-09-13 @ 15:46:13
URL: http://sotisarbloggen.blogg.se/
Postat av: Nora Fazel

Oooh, okej! Jag trodde att han var typ 24 eller nåt, haha!

Vad fick dig att fastna för Saade då? :D

2010-09-13 @ 16:02:48
URL: http://noraafazel.blogg.se/

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: