Category: Eurovision Song Contest | 2011-05-15 | 12:54:23

Eric Saade i glädjerus efter vinsten i Eurovision Song Contest 2011


Eric Saade och hans dansare var efter sändningen i glädjechock över resultatet. ''Popular'' hamnade på en tredjeplats och Eric lyckades däremot återupprätta Sveriges heder i tävlingen. Men Eurovision är bara början för Eric Saade, som nu hoppas ha slagit igenom i Europa.
Tredjeplatsen i Eurovision Song Contest 2011 är Sveriges bästa placering på tolv år, och även om det inte räckte ända till vinst menar Eric Saade att det känns som att han kommit etta.

– Det känns som en seger, eller det är en seger för Sverige och för grabbarna som har kämpat med det hur länge som helst. Och för mig som artist förstås, det känns som att det är början på något stort, säger han till Poplight direkt efter sändning.

Men ett tag såg det faktiskt ut att kunna räcka hela vägen. Sverige låg en lång stund etta i omröstningen, och det var inte förrän en bit in i omröstningen som Azerbajdzjan drog iväg. Eric menar emellertid att han aldrig tog ut segern i förskott.

– Man kan inte tro när man inser att det är hälften kvar varav många är östländer. Jag kände bara att vad fan, det här innebär att vi kommer att vara topp tre! Det var jämnt jättelänge och blev snorspännande, det tycker jag att produktionsbolaget gjorde väldigt bra, säger han.

Vad tycker du om Azerbajdzjan som segrare?
– Grymt, det är skönt att det är ett svenskt team med svenska låtskrivare och medarbetare. Då kan man känna att varsågod, ni vinner, men jag tar den placering där man har chans att breaka i Europa.

//Malin.
LÄNK.


    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: