Category: Eurovision Song Contest | 2011-04-10 | 11:47:56

Provsprängnig i Tyskland



Beskedet att Eric Saade får krossa glas i Eurovision Song Contest var kulmen på ett långt arbete. Den svenska delegationen har haft tät kontakt med det tyska företag som sköter specialeffekterna.
När Eric Saade vann Melodifestivalen 2011 började arbetet med att få göra sprängningen även i scenshowen i Eurovision Song Contest. Sprängningen utförs av ett företag som arrangörerna i Düsseldorf anlitar för att sköta all pyroteknik i tävlingen.

- Det har varit jättemånga turer, säger Christer Björkman, Sveriges Head of Delegation.
Han berömmer det tyska arbetet.
- De har aldrig sagt nej utan hela tiden jobbat en vända till. Ett alternativ var att pröva glaseffekten på generalrepetition och se om vi kunde få klartecken för sändningen, men det ville vi inte. Till slut hittade vi en lösning.

Glasburen kommer att rullas in på en flera meter stor plattform. Troligen kommer Eric Saade att inleda hela numret i profil inuti buren, för att sedan återvända dit innan den sprängs i låtens klimax.

- I slutändan kommer känslan bli att det är mycket mer glas än i Melodifestivalen, säger Christer Björkman.

Videon från Tyskland visar hur specialeffektsföretaget arbetar fram Eric Saades scenshow. Vid den första provsprängningen sprids glaset över ett stort område, och företaget har sedan lagt till en teknik som håller sprängningen mer kompakt.

LÄNK.

//Malin.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Glöm inte att ställa frågor i våran frågestund som du hittar här.


    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: