Category: Melodifestivalen | 2011-02-22 | 16:14:12

DN



Förhandstippade Eric Saade tog hem segern i Melodifestivalens tredje deltävling. Han får sällskap till Globenfinalen av rockabillybandet The Playtones, medan Shirley's Angels och nykomlingen Sara Varga går till Andra chansen.
Tjugoårige Eric Saade och hans intensiva poplåt ”Popular” var både journalisternas och spelbolagens storfavorit under veckan. Med ett mäktigt nummer som inkluderade en kavalkad av krossat glas infriade han förväntningarna, och knep den första finalplatsen i deltävlingen i Linköping på lördagskvällen.

– Melodifestivalen är som tortyr! Man kan gå av scenen jättenöjd, men sedan beror ändå allt på vad publiken tyckte, berättar en andfådd och märkbart lättad Eric Saade.
Saade gjorde festivaldebut förra året med ”Manboy”, som slutade trea i Globenfinalen. Skillnaden mot då är att han i år hade ett betydligt svårare nummer att framföra, berättar Saade. Finalen då tre stora glasrutor krossas gick heller inte helt perfekt.

– Nej, det var inte hundra procent rätt idag, jag miss-tajmade en av glasrutorna. Men jag ska inte ändra något till finalen, bara göra det bättre.

//Malin.
Länk.


    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: