Category: Intervjuer | 2011-02-19 | 16:05:11

Intervju från poplight

Det blev en jordskredsseger för Eric Saade i publikundersökningen. Och storfavorten tog emot beskedet med glädje när han mötte Poplight sent i kväll - men han vet att det inte är förundersökningar som räknas. ''De kanske tror att jag redan är klar för final eftersom alla i pressen säger det, och så glömmer de att rösta'', säger Eric.

Den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2011 repeterades inför publik i Linköping på fredagskvällen. Som alltid lät Poplight och webbplatsens samarbetspartner publiken som sett showen berätta vilken de hade som favorit efteråt.

Eric Saade sjunger att han vill bli "Popular" - och det verkar ha lyckats. Aldrig tidigare under Melodifestivalen 2011 har en artist vunnit publikundersökningen så överlägset. Saade fick 695 röster medan tvåan The Playtones slutade på 167.

"Glömmer att rösta"

Eric Saade möttes av ett stort jubel efter att ha framfört showen med bidraget "Popular" på publikrepetitionen. Han tar emot beskedet att genrepspubliken också gett honom en storseger i publikundersökningen med glädje.

- Det är jätteroligt, väldigt positivt, säger han till Poplight.

Men samtidigt vill han se framåt.

- Det viktiga är att de röstar i morgon. De som röstade i dag kanske inte röstar då, man vet inte. Eller så tror de att jag redan är klar för final, eftersom alla i pressen säger det, och så glömmer de att rösta.


"Extremt bra i dag"

Eric Saade riktade också tacksamhet mot publiken.

- Publiken var extremt bra i dag. Jag ville bara stå kvar efter numret, jag fick så jävla mycket kärlek från dem. Det betyder allt.

Det är sällan en artist möts av ett sådant jubel på en publikrepetition av en deltävling i Melodifestivalen.


"Jobbigt moment"

Nu ska Eric Saade sova, och helst tänker han inte mer på omröstningar förrän på lördagskvällen.

- Det där är alltid ett jobbigt moment. Därför fokuserar jag inte på det, säger han.

Poplight.se gör publikundersökningen tillsammans med Svenska spel, Melodifestivalklubben och QX.

// Marina och Malin

Länk.



    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: