Category: Artiklar | 2011-03-31 | 12:51:44

Eric Saade knäckte Tuna Park

I söndags blev det kaos och panik på Tuna Park i Eskilstuna. Det var ingen superrea som lockade massorna – men väl pop- och flickidolen Eric Saade.

Tuna Parks centrumledare Peder Berentsen arrangerar gärna olika evenemang och artistuppträdanden för att dra besökare till handelsplatsen.

Men i söndags blev det för mycket. När artisten Eric Saade kom på besök för ett uppträdande lyckades 2 000 - 2 500 besökare tränga sig in – många, många fler än vad som brukar komma på liknande arrangemang och många fler än vad som Tuna Park är dimensionerad för.

Kaos och panikungar började sprida sig i trängseln. Flera besökare valde att bege sig hem igen eftersom man började uppleva situationen som farlig.

Till tidningen Folket i Eskilstuna säger en ångerfull Peder Berendtsen att Eric Saades popularitet kom som en överraskning och att man tidigare skulle ha reglat entrédörrarna.

Till Eskilstunakuriren förklarar dock brandingenjören att inga formella fel har begåtts och att det inte går att införa några särskilda restriktioner på platsen eftersom Tuna Park inte räknas som ett slutet utrymme.

Dock ska brandmyndigheten och Tuna Parks centrumledning sammanträffa för att undvika liknande situationer i kommande arrangemang.

LÄNK

//Celine



    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: