Category: Intervjuer | 2011-03-21 | 18:19:49

Gammal artikel från HD


Från bröllopssång via talangtävlingar till pojkband. Nu är Helsingborgskillen Eric Saade där han vill vara.

Eric Saade gör ett av sina, numera, korta besök i hemstaden Helsingborg och passar samtidigt på att ta examen från ettan på gymnasiet. Annars är han mest på resande fot. I maj släpptes singeln "Go girl" med bandet "What's up!", där Eric Saade utgör en fjärdedel, och sen dess har det varit fullt upp med promotionturné och albuminspelning. Men det är också, som Eric Saade säger, hur kul som helst.

"What's up" är den nya tidens band som bildats genom olika tävlingar. Eric Saade vann ett skivkontrakt på en talangtävling i Stockholm förra året, men skivbolaget bestämde att pojkband var bättre än soloartist. Därför anordnades en casting där ytterligare tre killar valdes ut. 
— Fyra 16-åriga killar, mer pojkband än så kan det inte bli, säger Eric Saade.
Han säger att han just nu gör det han drömt om länge. Sångkarriären började redan när han var sex år då han sjöng på mammas bröllop, och när han var 13 år uppträdde han på sin första talangtävling. De tävlingarna fortsatte han med, i vetskapen om att många artister kommit fram den vägen. Och till slut gav det utdelning.

Förutom att åka runt på korta promotionspelningar hållar bandet för närvarande på att spela in sin debutskiva i olika studior runt om i Sverige. Det är pop och r'n'b som gäller på albumet, berättar Eric Saade. Hans egen musikaliska förbild är före detta pojkbandsmedlemmen och numera soloartisten Justin Timberlake. 
— För mig är han just nu världens bästa artist.

Däremot har Eric Saade inga planer på att göra samma hopp från pojkband till soloartist. 
— Nu är det pojkband som gäller. Vi har så bra stämning i gruppen och har fått bra respons, och faktiskt många fans.

//Malin.
Länk.


    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: