Category: Intervjuer | 2011-03-15 | 20:46:14

Nu är de Saaliga av stolthet

Eric - du är bäst, goast och snyggast! 
Kattarp bubblar av stolthet över bygdens son och hans förkrossande seger i Melodifestivalen. 
Nu funderar man på att döpa bullar, vaniljhjärtan, gatstumpar och pågatåg till hans ära.
Den lilla orten i nordvästra Skåne, två och en halv mil norr om Helsingborg, har 706 invånare. Alla känner Eric Saade och alla satt klistrade framför tv:n under lördagskvällen.
- Det var ruggigt spännande. Jag ringde och röstade hela tiden. Hur många samtal som helst. Lite grann också för att han hade den bästa låten, säger Bia Holgersson, som passade Eric som liten och sedan hade honom på fritis där hon jobbar.

"SKULLE BLI NÅGOT STORT"
Dottern Marie, två år yngre än Eric, var skolkamrat med honom i Kattarp:
- Han var otroligt duktig på att sjunga och dansa. Man såg att han var på väg att bli något stort. Han höll jämt på med musik.
- Det var högtidsstunder när hans tonårsband hade oss i lägre årskurser som testpublik inför olika uppträdanden och spelningar.
- Han är hur gullig och juste som helst, säger Marie.
Grannbyn Hasslarp, ett par stenkast därifrån, är lika stolt. Man har gemensamt byalag och delar på det mesta i livet. Som pågatågsstation, lanthandel och pizzeria.

MYCKET PÅ GÅNG I KATTARP
Hos Monica Nielsen i affären samlas Hasslarps- och Katt-arpsbor för att diskutera och analysera hemmagrabbens makalösa framgång.
- Det är så kul. Vi är så glada och stolta. Det händer massor med spännande saker här, i gamla sockerbruket och med Byabetans (namnet på byaföreningen) alla aktiviteter, möten och pubaftnar. Och så nu detta, säger Monica.
Alla som tittat in håller med. 
- Det är bra för bygden. Tidigare har båda byarna mest uppmärksammats för att Bandidos och Hells Angels höll till här under mc-kriget på 90-talet, säger Jan Persson.

HJÄRTA - MEN INGET TÅG
Kunderna blir förtjusta när Monca nappar på KvP:s förslag att smycka kondisdiskens vaniljhjärtan med Eric Saades namn som garnering. Idén att uppkalla ett pågatåg efter Saade faller eftersom han i alla bemärkelser är en i högsta grad levande person.
- Men en gatstump kan vi väl i alla fall skaka fram. Eller gräva ut, tycker Tore.
På pizzerian skulle ägaren Nedim gärna baka en hyllningspizza i Eric Saades namn.
- Fast inte utan hans tillstånd förstås. Jag ska fråga hans mamma, hon är ofta här.
Nu börjar kraftsamlingen inför finalen i Düsseldorf. Eric Saade från Kattarp är inte bara Sveriges bästa och raraste artist. Utan hela Europas.

//Malin
Länk.


    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: