Category: Artiklar | 2012-03-30 | 15:32:05

Artistkollegorna sågar Eric Saades erbjudande

Fansen gick i taket.

Nu rasar även artistkollegorna mot Eric Saades dyra backstagepass.

– Upplägget är obehagligt, säger Markoolio.

Erbjudandet gjorde popidolens fansrejält upprörda. Under Eric Saadeskommande turné kan den som vill träffa honom för ett kort snack, ett foto och en autograf. Men det kostar. Den som nappar på erbjudandet får vara beredd att punga ut 1 495 kronor.

Nu reagerar artistkollegorna. ”Skitigt. Rent utav äckligt”, skriverMarko”Markoolio” Lehtosalo, 37, på Twitter.

– Jag tycker hela upplägget är obehagligt och konstigt. Jag anser att som artist så tar man sig tid för sina fans. Träffar dom och skriver autografer utan att ta betalt. Det hör till, säger han till Nöjesbladet.

För honom är det otänkbart att erbjuda något liknande.

– Jag skulle aldrig kunna titta dem barnen i ögonen i vetskapen av att deras föräldrar eller dom pröjsat pengar för att få träffa mig för fotning och autografer, säger Markoolio.

”Rör sig om ung publik”

Richard Herrey, 47, stämmer in. Han reagerar framför allt mot att erbjudandet är riktat till en ung målgrupp.

– I det här fallet så rör det sig om en väldigt ung publik, varav väldigt många barn. Att ta betalt på det sättet för att de ska få komma och hälsa och få en autograf eller foto är för mig helt absurt. Det luktar och stinker helt enkelt, säger han.

Richard Herrey menar att tilltaget kan vara skadligt för artisten.

– Jag tror inte att han är betjänt av det här. Det är bara dumt. Dessutom blir han ju skrattad åt av svenska artister och branschen.

Även Markoolio ser risker med erbjudandet. Eric Saade kan stöta bort sina fans, menar han.

– Kan vara så att han är ute på tunn is. Vet att det finns en del internationella riktiga artister som gör liknande saker. Men Saade är inte riktigt där och ska nog lugna sig lite med sina upplägg och attityd.

”Bittra före detta artister”

Tomas Lingman, Erics Saades manager, skriver i ett sms till Nöjesbladet:

– Det är väl härligt att folk blir så engagerade och att så många före detta artister är arga och bittra. Vi har alltid gillat att hitta på nya idéer och vi gör det vi tror på vilket vi kommer fortsätta med oavsett vad folk tycker om det.

Han fortsätter:

– Eric har gjort och gör väldigt mycket signeringar där han sitter i fyra-fem timmar och skriver autografer gratis till alla men nu ska vi göra en popkonsertturné och det är något helt annat! Det finns en efterfrågan men vi tvingar ingen att köpa.

 

//Celine


Postat av: Emma

Men nu får dom väl fan ta och ge sig ! Dom har förmodligen inte tänkt köpa ett backstage pass så varför bryr dom sig överhuvudtaget !?

Jävla idioter

2012-03-30 @ 19:22:11

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: